Trouwpak kopen: dit moet je weten voor het perfecte trouwkostuum

Brouwers Mannenmode biedt al meer dan 100 jaar stijlvolle herenkleding aan. In de jaren negentig deed ook de trouwafdeling zijn toetreding zodat een trouwpak kopen veel veelzijdiger werd. Deze herenzaak in Urk biedt een collectie trouwpakken met veel verschillende stijlen en het ambachtelijk vakmanschap staat hoog in het vaandel.
Klanten komen van ver om zich juist hier een maat trouwpak te laten aanmeten. We hebben een speciale bruidegomsafdeling zodat je in alle rust onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers je trouwpak uit kunt kiezen.

Wil jij ook het perfecte trouwpak kopen voor de grote dag? Maak dan een afspraak met de trouwafdeling.
Wanneer je het jawoord hebt gekregen, is het nog niet voorbij, eigenlijk begint het dan pas. Er moet veel geregeld worden voor de speciale dag en als man wil je er dan ook vlekkeloos uit zien. Toch is niet iedere man een pakkendrager met verstand van trouwkostuums. De expert van Brouwers Mannenmode geven je daarom zeven tips om een trouwpak te kopen.
• Waarom een trouwpak en geen normaal pak?
• Wanneer koop je een trouwpak?
• Tijdloos klassiek of trendy hip?
• Voor welk stof kies ik?
• Wat past het best bij mijn lichaamsbouw?
• Welke accessoires mag ik niet vergeten?
• Kies ik voor 2- of driedelig?
• Wat neem ik mee voordat ik een trouwpak pas?

Waarom geen normaal pak maar een trouwpak kopen?

Trouwpak kopen  Trouwpak kopen
Velen klanten vragen aan ons wat het verschil is tussen een normaal pak en een trouwpak kopen. Wat maakt een trouwpak nu zo speciaal? Het is vanzelfsprekend dat de bruid en haar jurk alle aandacht krijgt. Als man mag je ook best goed voor de dag komen.
Het trouwkostuum is namelijk bedoeld voor jouw speciale dag en daarom ook aangepast naar persoonlijke wens. Je mag er fraai uitzien, maar er hoeft niet overbodig uitgepakt te worden. Een scala aan hippe designs, knallende schoenen en hoge hoeden kunnen voor velen buitengewoon zijn (behalve als dat je stijl is).
Dit kan echter ook op een veel subtielere manier. Door bijvoorbeeld de trouwdatum in de binnenkant van je kraag te verwerken. Of een stiksel aan je jasje te dragen. Het dragen van een overhemd die aansluit op het thema doet ook al veel.
Kun je het speciale trouwkostuum ook nog voor andere gelegenheden dragen? Wanneer je gaat kijken voor een trouwpak is het goed om dat zelf te bepalen. Dit ligt namelijk allemaal aan je persoonlijke smaak.
Draag je een smoking? Dan ga je daar uiteraard niet mee naar kantoor. Een elegant en tijdloos model past beter bij dagelijkse gelegenheden. Uiteindelijk heeft iedereen een andere smaak.


Wanneer een trouwpak kopen?

Trouwpak kopen  Trouwpak kopen

Laat de standaard huurpakken maar in de winkels liggen. Tegenwoordig huren de meeste mannen geen pak meer die vaker is gedragen. Een goed pak kan immers meerdere keren gedragen worden.
Investeren in een persoonlijk trouwkostuum kost wel tijd. Bij Brouwers Mannenmode raden we daarom aan om 14 tot 16 weken vooraf langs te komen bij onze speciale trouwafdeling. Tijdens een afspraak kun je in alle rust en gemak passen.
 

Tijdloos klassiek of trendy hip?

Bij Brouwers Mannenmode is niets te gek, of je nu voor klassiek, extravagant of heel trendy gaat. Wel is het belangrijk om bij een trouwpak kopen je eigen stijl te kiezen. Trends zijn namelijk tijdelijk en de trouwfoto’s voor altijd. Denk hier vooral goed bij na.

Trouwpakken zijn niet tijdloos en kunnen er na enkele jaren gedateerd uitzien. Je kunt beter kijken naar hoe je lichaam in elkaar zit om de juiste maat en stijl toe te passen.

Gelukkig geeft het team je oprecht advies waar je echt wat aan hebt. Ben je geslaagd met het kiezen van een trouwkostuum? Dan wordt het trouwpak op maat gemaakt in ons atelier.

Voor welk stof kies ik?

De stof maakt natuurlijk het pak. Trouw je in de zomer? Dan is het interessant om te kijken naar luchtige stoffen zoals linnen en ook passen lichte kleuren goed in het zomerseizoen. Draag je het trouwkostuum in de winter? Dan passen juist donkere kleuren goed bij dit koude seizoen.

Er zijn velen stoffen en die hebben elk verschillende eigenschappen. Je kunt ze fijn vinden, maar er zijn ook stoffen die je niet comfortabel vindt op je trouwdag. Laat je daarom door ons team uitgebreid informeren over je trouwpak kopen, over de stoffen, kleurencombinaties en eigenschappen.

Wat past het best bij mijn lichaamsbouw?

Bruidegom met Immediate kostuum naast bruid

De pasvorm is heel belangrijk bij een trouwpak kopen en maakt het grote verschil. We gaan er in de winkel dieper op in, maar hier zijn alvast een paar richtlijnen:

  • Laat je broekspijp eindigen op de schoen dat het aan de achterkant net niet de grond raakt. Als je gaat zitten worden de pijpen namelijk iets korter.
  • Je wilt dat de broek niet te strak of groot zit. Hierbij geldt strak maar comfortabel. Als je je handen comfortabel in de zakken kan doen en het niet floddert bij het kruis zit het goed.
  • Steek je handen recht vooruit en kijk of de mouwen niet over je handen, maar ook niet halverwege blijven hangen. Dan zit het jasje perfect.
  • Een letterlijke vuistregel: Als je het jasje dicht kan doen en er een vuist in past zit het als gegoten.

Welke accessoires ik niet mag vergeten?

Detailfoto bruidegom manchetknoop

Niet alleen met het juiste trouwpak kopen, maak je onderscheidend, ook bijbehorende accessoires. Er zijn verschillende elementen die het pak compleet maken zoals:

Manchetknopen

Een paar elegante manchetknopen maken het trouwpak helemaal af. Dit kan in allerlei soorten vormen, kleuren en materialen. Wat de outfit ook speciaal maakt, is bijvoorbeeld van je vader of opa geërfde manchetknopen.

Horloge

Het is handig om te weten hoe laat het is zodat je voorkomt dat je te laat op de trouwlocatie aankomt. Daarnaast is het horloge een fraai verlengstuk van je trouwkostuum. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een stoer zakhorloge in Peaky Blinders-stijl.

Riem

Met een op maat gemaakt trouwpak heb je natuurlijk geen riem nodig om je broek omhoog te houden. Desalniettemin is een riem wel een mooi accessoire op je speciale dag.

Bretels

Je bent stijlvol en uniek! Niet veel mensen dragen meer bretels en daardoor onderscheid je jezelf als bruidegom op je bruiloft.

Corsage of pochet

Een bloemstukje dat je op het revers van je jasje draagt. Het mooiste is om dezelfde bloem te gebruiken als in het bruiloftsthema. Maar ook een pochet staat zeer elegant in dezelfde kleur als de stropdas of strik.

Stropdas of strik

Deze komen voor in allerlei soorten variaties.

Zonnebril

Perfect voor een bruiloft in de zomer.

Kies ik voor een 2- of 3-delig trouwpak?

Deze keuze is voor een groot deel afhankelijk van je eigen stijl. Een 3-delig pak is dikwijls wat formeler en klassieker, terwijl een 2-delig pak wat vlotter en moderner is. Bij deze keuze is het ook van belang om te kijken naar het trouwthema om voor de perfecte aansluiting te zorgen.

Wat neem ik mee voordat ik een trouwpak koop

Trouwkostuum Brouwers Mannenmode

Met het advies van onze experts kun je goed voorbereid je trouwpak kopen in onze winkel. Neem zelf even een moment om na te denken over wat je precies wilt. Weet wat voor bruiloftsthema er gebruikt wordt op de speciale dag. En sta er voor open om te luisteren naar de adviseurs tijdens je afspraak.

Ook is het fijn om samen met een goede vriend en/of familielid naar de afspraak te komen. Dan sta je veel zekerder in je schoenen bij je trouwpak kopen.

Trouwpak kopen? Voordat je ja zegt …

Je weet nu waar je op moet letten voordat je een trouwpak koopt. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je een trouwpak eigen maakt. En onthoud dat het perfecte trouwpak kopen niet alleen is voor de speciale dag maar ook voor jou en je partner.
Wil je slagen voor de grote dag en wil je jouw trouwpak kopen? Maak dan direct een afspraak bij de trouwafdeling van Brouwers Mannenmode.