Over ons

Hoe het allemaal begon...

Freek Brouwer begon in 1920 een groente- en fruitzaak in Wijk 6 op Urk. Daar kwam later ook nog petroleum bij.

Zoon Leendert vond die bederfelijke waar maar niets en begon na de Tweede Wereldoorlog op hetzelfde adres een kledingwinkel. Vader Freek bleef nog petroleum verkopen.

In 1965 verhuisde de winkel naar de Klifweg waar het voor die tijd een prachtig grote winkel was. Het assortiment was kleding voor iedereen. Beddengoed, wol, kleinvak. Een soort modewarenhuis.

Rond 1984, toen zoon Klaas in de zaak kwam, werd gespecialiseerd in heren- en jongenskleding. Die jongenskleding verdween in de jaren 90 en er werd nog verder ingezet op herenkleding. Ook de trouwkostuum afdeling deed toen zijn intrede.

In 2005 werd het aangrenzende pand erbij getrokken en verdubbelde het vloeroppervlak. In 2008 kwam zoon Leen erbij. De 4e generatie Brouwers en dat inmiddels al ruim 100 jaar! Een begrip op Urk en omstreken.

Vooraanzicht winkel Brouwers Mannenmode

 

Meet the team!

 

Het team van Brouwers Mannenmode bestaat uit vijf enthousiaste dames, 'onze' Maarten en natuurlijk Leen Brouwer. Daarnaast is onze marketing duizendpoot Rosalie altijd druk bezig achter de schermen. Zij mist dan ook op de foto, omdat ze de foto gemaakt heeft.😜

Elke werkdag hebben wij als doel om iedere klant met een tevreden gevoel de winkel uit te laten gaan. Wij helpen je graag aan een nieuwe casual outfit, een compleet pak of een trouwkostuum. Kom gezellig langs, de koffie staat klaar! Geen tijd? Kijk dan snel verder op onze webshop en je bestelling wordt zo snel mogelijk bezorgd.📦🏡