De winterjas heren is weer nodig

De winterjas heren kan weer aan voor de koude herfstdagen

PME Legend winterjas heren

Brouwers Mannenmode biedt al meer dan 100 jaar stijlvolle herenmode aan. Deze herenzaak in Urk heeft ambachtelijk vakmanschap hoog in het vaandel staan. Klanten komen van ver omdat ze bij Brouwers Mannenmode altijd slagen. Vandaag informeren de experts je over de heren winterjas. Kies dit kledingstuk voor de koude dagen zorgvuldig, zodat je er helemaal trendy en modieus bijloopt.

Winterjas heren toevoegen aan je herfst garderobe? Shop nu bij Brouwers Mannenmode


Waarom een winterjas heren in de herfst?

Het Nederlandse weer kan in de lente en herfst erg wisselvallig zijn. Een winterjas heren kan daarom het perfecte kledingitem zijn. Als we naar de praktische kant van dit winterjas heren kijken, houdt het je lichaamstemperatuur namelijk aangenaam. Daarnaast bepaal je zelf wat voor laag kleding je eronder draagt.

Een winterjas heren kan van veel diverse stoffen gemaakt zijn, maar vooral van een stof om je tegen wind en de kou te beschermen. Verschillende zakken maken een winterjas heren bovendien praktisch voor buitenactiviteiten.

Kan een winterjas heren echt hip zijn?

Vanguard heren winterjas

De winterjas heren kan zeker heel modieus zijn, omdat het in verschillende materialen en modellen wordt uitgebracht. Een lange tijd werd bijvoorbeeld een wollen winterjas als een suffig kledingstuk gezien. Dit jaar is dat niet meer het geval. Daarom zie je hem heel vaak in het straatbeeld terugkomen.

Net als bodywarmers, spencers en gilets zijn ze dus tegenwoordig heel stijlvol. Zeker de gewatteerde en fleece winterjassen zullen deze herfst een hit zijn.

De grote voordelen van een heren winterjas

Praktische zaken zoals het warm houden van je lichaam en velen zakken voor buitenactiviteiten zijn fijn, maar wat maakt een winterjas heren nu aantrekkelijker dan een normale jas?

Het verschil zit hem in de stof. Hierdoor is een winterjas voor heren ideaal voor een dag die te koud is voor een trui en vest alleen. Doordat je meer materiaal draagt, heeft het kledingitem veel praktische zakken. Dit zorgt ervoor dat wanneer je het koud hebt ook nog eens je telefoon en andere spullen eenvoudig kunt opbergen.


Wanneer winterjas heren aan?

Het is mogelijk om al vanaf de herfst een heren winterjas te dragen. Een isolerende winterjas komt namelijk voor in allerlei soorten materialen. Van lichte stoffen tot knusse fleece en gewatteerde vesten. Je kunt de vraag beter veranderen in: waarom draag ik een winterjas?

Omdat je het lichaam vrij kunt bewegen en toch warm houdt, is het ideaal zijn voor buitenactiviteiten zoals bijvoorbeeld hiken, kamperen, fietsen, vissen of klimmen. Zelfs tijdens wintersport wordt de handige heren winterjas gedragen omdat de winterjas zeer goed is in het op temperatuur houden van het lichaam.

Heb ik de juiste maat?

De ideale pasvorm is voor iedereen persoonlijk. Als het om warme winterjassen gaat, is er één vuistregel. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte in de jas hebt om de door jou gewenste lagen te dragen, maar wel zo dat het aansluit op je lichaam.
Sommige vinden een oversized maat stijlvol. Als je er maar rekening mee houdt dat er ook nog een laag van bijvoorbeeld een trui of dik vest eronder kan dragen.

Wat draag je onder een winterjas heren?

Jack & Jones wollen heren winterjas

Met wat je een heren winterjas combineert, ligt natuurlijk aan je persoonlijke stijl en wat je gaat doen.

Ga je buitenactiviteiten doen? Combineer de winterjas dan met een mooi shirt of trui van ademende stof. Draag je de winterjas op een doordeweekse dag? Dan staat het met een geruit overhemd en nette pantalon heel casual. Ook een mooie spijkerbroek geeft een ongedwongen uitstraling.

Een winterjas kan zelfs een chique uitstraling geven. Er zijn heel wat mannen die een wollen winterjas of overcoat met een klassieke outfit durven te dragen. Eigenlijk zorgt een wollen jas of overcoat ervoor dat een klassieke outfit tot zijn recht komt. Een nette herenmantel zou je namelijk ook over een colbert kunnen dragen. Voor deze stijl is het wel gepast om een heren winterjas te
kiezen in een rustige kleur die aansluit op de rest van je outfit.

Anders kan het ook stijlvol zijn om juist voor een knallende kleur te kiezen. Draag deze dan met een outfit met neutrale kleuren wat modieus oogt. Ook ziet een wollen winterjas met knopen er wat netter uit dan een gewatteerde winterjas met rits.

Ga je toch voor iets sportiefs? Dan past een gewatteerde heren winterjas ook bij je outfit. Draag in dit geval een sportshirt of trui eronder in een bijpassende kleur.

Winterjas met of zonder capuchon?

Dikke winterjassen zijn er in diverse varianten, maar welke kun je het beste combineren met je kledingstijl? Een isolerende winterjas heren met bijvoorbeeld een capuchon kan handig zijn voor de regen, maar sluit niet aan op een klassieke outfit.
Ga je wel voor een heren winterjas met capuchon? Houd er dan rekening mee of je de capuchon er af kan halen. Voor de capuchon liefhebber is het ook de mogelijkheid om een hoodie onder een winterjas te dragen. Zo heb je verschillende variatiemogelijkheden en kun jij je hoofd warm houden.

Is een winterjas echt warm genoeg?

Heren manteljas

Het kan voorkomen dat het echt winters koud wordt. Dan is het een logische vraag of een heren winterjas nog wel warm genoeg is. En dat is meestal zo! Het praktische doel van een winterjas is namelijk zoals het woord al zegt om je lichaam warm te houden.
Het bedekt namelijk de gevoeligste plekken op je lichaam die koud kunnen worden. Zolang je een dikke isolerende winterjas draagt, zul je het niet snel koud krijgen. Toch raden we wel aan om op extra koude dagen een dikke trui en sjaal eronder te dragen.

Welke kleur?

Met een zwarte winterjas ga je niet gauw de mist in. Toch is het stijlvol om wat kleur toe te voegen aan je outfit. De winterjas is trendy in het blauw, groen, grijs of bruin. Kijk dan wel naar hoe je de kleuren combineert.
Met bijvoorbeeld een compleet zwarte look laat je de winterjas in een andere kleur mooi eruit springen. Ook kan een spijkerbroek en dezelfde kleur onderlaag goed passen.

Wat zijn goede heren winterjassen voor de herfst?

De winterjas heren is eigenlijk geschikt tijdens drie seizoenen in Nederland, of het nu winter, herfst of zelfs lente is. Het ligt er maar net aan hoe je het combineert. De populairste winterjassen zijn gewatteerd en gemaakt van neutrale kleuren.


Wil je nu een hippe winterjas voor de herfst? Kom dan langs bij Brouwers Mannenmode. Hier geven onze expert je persoonlijk stijladvies.

Hoe verzorg je een winterjas heren?

Een dikke heren winterjas kan net zoals andere kledingstukken gewoon in de wasmachine gewassen worden. Ondanks raden we wel aan om altijd eerst het waslabel te controleren voordat je dit kledingstuk wast.

Tegenwoordig worden dikke winterjassen van verschillende materialen gemaakt en die reageren allemaal weer anders op een wasmachine. Dit is bovendien een van de manieren om te weten te komen op welke temperatuur er bijvoorbeeld gewassen mag worden.


Weet je niet zeker hoe dit werkt? Dan zal een expert van ons team je maar al te graag adviseren hoe je heren winterjassen het beste kunt wassen. Naast het wassen van een winterjas moet het natuurlijk ook drogen. Je kunt de heren winterjas in de lucht laten drogen, maar wanneer je een wasdroger
gebruikt, adviseren we je om een lage stand te gebruiken.


Als je door de lucht laat drogen, let er dan op of de winterjas echt droog is. Je wilt namelijk vermijden dat je het kledingstuk vochtig in de kast zet want dan ruikt het niet aangenaam.

Een warme winterjas met veel voordelen

PME Legend heren winterjas zwart

Uiteindelijk is een winterjas dus modieus en een absolute aanrader voor in de herfst. Welke voordelen er precies zijn aan een winterjas naast het feit dat het je warm houdt?

  • Een winterjas zit comfortabel omdat het in vele gevallen is gemaakt van elastisch materiaal.
  • Doordat je meer ruimte hebt, geniet je van veel bewegingsvrijheid.
  • Je kunt dit kledingitem zeer divers combineren.
  • Wat lekker praktisch is, is dat het in vele gevallen beschikt over meerdere zakken waarin je je telefoon en portemonnee kwijt kunt.
  • Een winterjas heren fungeert goed als isolerende bovenlaag.
  • Een dikke winterjas is te verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en pasvormen.
  • Er is voor iedere stijl wel een winterjas heren die perfect past.

Ga voor warmte in de herfst

Ben je van plan om deze herfst op avontuur te gaan of het wisselvallige weer te overleven? Een heren winterjas zal dit jaar stijlvol staan bij je outfit. Geniet van de veelzijdige praktische voordelen en bekleed jezelf naar wens.

De juiste pasvorm sluit veel beter aan op het lichaam en er worden modieuze kleurencombinaties gebruikt om een nette outfit te combineren.

Vandaag ziet de stijl er wel anders uit dan in de hype van een eeuw geleden. De winterjas voor heren is in ieder geval niet een suffig kledingstuk en zelfs bij een nette gelegenheid kun je uit de voeten met een winterjas.

Heren winterjas toevoegen aan je herfstoutfit? Shop dan nu bij Brouwers Mannenmode.

Terug naar blog