De tien meest opvallende wintertrends voor truien heren

Brouwers Mannenmode biedt al meer dan 100 jaar stijlvolle herenkleding aan. Deze herenzaak in Urk heeft ambachtelijk vakmanschap hoog in het vaandel staan. Onze mode-experts zijn op de hoogte van de meest opvallende wintertrends voor truien heren. Daarom slagen klanten altijd bij Brouwers Mannenmode.

Wil je deze winter ook een stijlvolle garderobe? Shop nu voor truien heren.

Truien heren wintertrends

Sweater Vanguard Roze

Dat truien en vesten elke winter terugkomen is geen verrassing. De nieuwe herencollecties lopen langzamerhand de kledingwinkels in. En bij een nieuwe collectie horen nieuwe trends voor truien heren. De experts van Brouwers Mannenmode hebben de meest opvallende wintertrends van dit jaar op een rijtje gezet.

Welke varianten zijn onmisbaar voor truien heren?

Laten we eerst kijken naar welke soorten voor herentruien onmisbaar zijn in je garderobe:

Hoodies

Hoodie PME Legend groen

Een hoodie is een trui met groot draagcomfort voor vele mannen. Koop gerust een oversized model en stop jezelf helemaal weg op de bank tijdens een koude winteravond. Dit jaar is de verwachting dat er veel mannen gezien zullen worden in een hoodie.

De hoodie is divers te combineren en ook fijn om op vrijetijdsgelegenheden te dragen. Draag de hoodie met jeans en een net paar sneakers. Voor een chique uitstraling draag je er een overcoat bij.

Sweatshirt

Het fijne aan een sweatshirt is dat het zo veelzijdig kan worden gedragen. Daarnaast is het draagcomfort van een sweatshirt hoog. Je hebt deze herentruien in allerlei soorten kleuren en patronen. Het is zowel sportief als zakelijk te dragen met een overhemd eronder.

Draag het sweatshirt met een lange jas en fraaie schoenen voor een knappe uitstraling. Of combineer het ongedwongen met jeans of een pantalon voor een meer chique uitstraling. Een echte must have voor in je garderobe dus.

Coltrui of turtleneck

Coltrui Vanguard bruin

Als er een variant voor truien heren is dat alleen maar stijgt in populariteit, is het de coltrui wel. Door de hoge kraag straalt het elegantie uit. Ook dit kledingitem is tijdloos en kun je met talloze outfits combineren. Daarnaast wordt het mannelijke figuur geaccentueerd.

Vooral met een blazer of een trenchcoat erover heb je een fraaie winteroutfit. Ook kun je het op koude winterdagen als extra laag dragen onder een sweatshirt. Draag er een paar laarzen of nette veterschoenen onder om jouw outfit tot zijn recht te laten komen.

Ziptrui

De ziptruien met rits klinken als een nieuwe trend, maar bestaat al een poos. Hierbij heeft het bovenstuk iets weg van een coltrui, maar dan met rits. Vaak wordt deze heren trui gedragen met de rits tot het midden dicht. In combinatie met sportkleding geeft de ziptrui bovendien een sportieve uitstraling.

Voor een nette look draag je een overhemd eronder. Zorg er dan wel voor dat de ziptrui een rustige kleur heeft. De col wordt dan omgeslagen met de openstaande kraag waardoor het overhemd zichtbaar is.

Hangt de ziptrui nog niet in je kast? Dan is dit het moment om er eentje aan te schaffen!

Sweatvest

In de oude dagen werden sweatvesten vooral gedragen door stoffige wetenschappers. Tegenwoordig is dit een fashion statement onder de truien heren. In de zomer was het al een hit om te dragen als top. Voor de koude winterdagen combineer je het met een coltrui of overhemd voor een nettere uitstraling en warmere bekleding.

Knitwear

PME Legend gebreide trui

Hoe grover gebreid, hoe stijlvoller. De dikke grove structuur voor truien heren zijn deze winter terug en dat is geen verrassing. Tegenwoordig heb je talloze patronen en designs en dat geeft een waar fashion statement. Kies voor knallende kleuren of hippe printjes en draag het met een neutrale broek en schoenen. Net als het sweatshirt combineer je knitwear met een overhemd of tussen shirt om er stijlvol uit te zien.

Gebreide polo

Er warm gekleed bij lopen en er zakelijk uitzien is allebei mogelijk. Met een gebreide polo geef je een klassieke uitstraling. Van wol of cashmier is het in donkere of zachte kleuren helemaal in zijn element.

Een longsleeve gebreide polo draag je met een pantalon of onder een pak. Dit kledingitem is in de koude winterdagen namelijk gemakkelijk te vervangen met overhemd. En dit zonder het oncomfortabele strakke gevoel van een overhemd mee te nemen.

De truien heren combinatie wintertrends

Door enkele van onderstaande wintertrends toe te passen voor truien heren kom je extra goed voor de dag.

 

1. Overshirts

Overshirt Vanguard blauwIn Nederland is het weer in de herfst vaak wisselvallig en in enkele gevallen is een overhemd aan de koude kant. Een overshirt komt daarom goed van pas, al dan niet in combinatie met dikke trui.

Draag een overshirt als stijlvol vest dat je lekker warm houdt. Met een trui eronder voor een casual look of overhemd voor een wat zakelijkere toon.

Een overshirt geeft zo een fraai contrast aan je outfit. Net als overhemden worden overshirts in talloze combinaties gedragen.

Bij Brouwers Mannenmode hebben we dit seizoen weer een diverse collectie aan overshirts in de winkel, zowel van Vanguard, PME Legend, als Jack & Jones. Bekijk daarom de nieuwe wintercollectie.

2. Trenchcoats

De trenchcoats zijn terug van weggeweest en natuurlijk niet nieuw, maar wel populair deze winter. Vooral geliefd in zijn bekende beige kleur en oversized maten. Uitbundige jassen met hippe printen en volumineuze lengtes zullen het goed doen bij klassieke outfits.

3. De kleur rood

De simpele, maar knallende kleur rood is het laatste jaar in veel Franse en Italiaanse modehuizen gezien. Dit jaar draait het om je te onderscheiden van de rest. Met de knallende rode kleur spring je er zeker uit. Doe dit bijvoorbeeld door een trui te dragen in deze kleur.

Combineer de rode trui vooral met een neutraal gekleurde outfit. Zo hou je de look in balans en springt die rode kleur er echt uit. Het beste kun je rood met grijs, zwart of wit combineren.

4. Sandy tinten

Regelrecht uit de jaren zeventig zijn de beige en bruine kleuren weer helemaal terug. Vooral de camel bruine kleur is vaak te zien. Door bruine en beige broeken, schoenen en truien in een outfit te combineren is niets te gek.

Ga voor gewaagd door een outfit in complete bruintinten te dragen. Of voeg er wat diepte aan toe door lichtere en donkere bruintinten te combineren.

5. Bodywarmers

De ultieme jas voor de herfst en lente maakt ook een comeback deze winter. Combineer een stijlvolle bodywarmer in knallende of juist neutrale kleuren bij een warme trui.

Ook deze herenvest is ideaal voor het schommelende Nederlandse weer. Je lichaam heeft meer bewegingsruimte, maar toch ook de warmte. Dit geeft de bodywarmer over een trui een avontuurlijke uitstraling.

6. In pak

In pak lopen is zeker niet meer overdreven. En dat niet alleen in de standaard confectiepakken, maar ook de elegante ‘two-piece’ kostuums van de grote modehuizen.

Door de elegante details en getailleerde afwerking is een overhemd niet per se nodig. In combinatie met een hippe knitwear trui bijvoorbeeld loop je er stijlvol bij. Dit zorgt ervoor dat je in de winter stijlvol overkomt maar er wel warm bijloopt.

7. Leren jassen

Niet stout, maar elegant en ook terug van weggeweest. Leer werd in het verleden beschouwd als een ‘fout’ materiaal voor kledingstukken. Tegenwoordig zijn er diverse leren jassen in klassieke en sierlijke vormen. Dit is ideaal voor het koude weer en laat je er stoer bij lopen.

8. Chelsea boots

Op regenachtige dagen in witte sneakers lopen is een gewaagde keuze. Zwarte klassieke chelsea boots zijn comfortabel en houden je voeten warm. Deze modetrend komt eigenlijk iedere herfst terug door de praktische voordelen.

De laars is van fraai leer of suède. Dat ziet er mooi uit en wordt idealiter gecombineerd met een goeie jeans of een pantalon en natuurlijk een prachtige trui.

9. Wijdere jeans of pantalons

Ga dit jaar voor wijdere jeans of een nette pantalon. Ze zitten niet alleen comfortabeler, maar stralen ook een moderne stijl uit door ze te combineren met een hippe wollen poloshirt. In de kleuren zoals blauw, groen, grijs, zwart of bruin zul je veel combinaties kunnen dragen.

10. Designer basics

Minimalistische merklogo’s zijn nu modieus voor truien heren. Om kwaliteit uit te stralen investeer je uiteraard in goede merkkleding.

Houd hierbij in gedachten dat je bijvoorbeeld een trui in het zwart of wit koopt. Op deze manier kun je vele diverse outfits er omheen combineren. Een neutrale trui met een kenmerkend logo kan ook gerust jaren meegaan.

Welke trends ontwijk je voor truien heren?

De nieuwe wintertrends zorgen voor een modieuze uitstraling, maar een mode flater wil je natuurlijk graag voorkomen.

Bij het kopen van een trui is het hip geweest om te kiezen voor grote merklogos. Tegenwoordig wordt dit als not done gezien. Zorg er ook voor dat je niet te veel verschillende merken draagt wat ook niet gebruikelijk is.

Skinny jeans zijn lange tijd populair gebleven. Maar niet alleen generatie Z heeft ze tegenwoordig in de prullenbak gegooid, tegenwoordig zie je steeds minder mannen met een (te) strakke spijkerbroek. Als fraaie oplossing zou je kunnen kiezen voor straight fit jeans die mooier bij een trui passen.

De mode industrie speelt steeds sneller in op trends. Hierbij horen truien in prints en patronen die heftig overkomen en totaal niet tijdloos zijn.

Waar ga jij voor deze winter?

Uiteindelijk zijn de wintertrends een modieuze inspiratie welke je kunt meenemen in het samenstellen van je eigen garderobe. Weet in ieder geval dat je dit jaar veel trends zult terugzien die geïnspireerd zijn door verleden. Dit maakt truien heren een tijdloos kledingitem en bovendien een zeer modieuze investering.

Wil je ook een stijlvolle garderobe? Shop nu voor truien heren.

Terug naar blog